Dodatki

Polewa czekoladowa słodka:
  • 1 margaryna
  • 1 szklanka cukru
  • 3 łyżki wody
  • 3 łyżki kakao
  • 3 łyżki mąki ziemniaczanej
Wykonanie:
  1. Margarynę, cukier, wodę i kakao rozpuścić.
  2. Następnie dodać mąkę ziemniaczaną.
  3. Ostudzoną i lekko zsiadającą się masą polewać ciasto.


Polewa czekoladowa II:
  • 2 tabliczki czekolady
  • 50 ml mleka
Wykonanie:
  1. Czekoladę razem z mlekiem rozpuścić w kąpieli wodnej ciągle mieszając.


 Polewa lukrowa:
  • 300 g cukru pudru
  • sok z 1 cytryny
Wykonanie:
  1. Cukier puder ucierać ze sokiem z cytryny około 10-15 minut.


Kruszonka:
  • 50 g masła
  • 50 g cukru
  • 150 g mąki
  • 2 łyżki cynamonu, cukru waniliowego, migdałów lub orzechów mielonych
Wykonanie:
  1. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą.
  2. W zależności od potrzeby dodać cynamon, migdały lub orzechy.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz