- 1 margaryna
- 1 szklanka cukru
- 3 łyżki wody
- 3 łyżki kakao
- 3 łyżki mąki ziemniaczanej
- Margarynę, cukier, wodę i kakao rozpuścić.
- Następnie dodać mąkę ziemniaczaną.
- Ostudzoną i lekko zsiadającą się masą polewać ciasto.
Polewa czekoladowa II:
- 2 tabliczki czekolady
- 50 ml mleka
- Czekoladę razem z mlekiem rozpuścić w kąpieli wodnej ciągle mieszając.
Polewa lukrowa:
- 300 g cukru pudru
- sok z 1 cytryny
- Cukier puder ucierać ze sokiem z cytryny około 10-15 minut.
Kruszonka:
- 50 g masła
- 50 g cukru
- 150 g mąki
- 2 łyżki cynamonu, cukru waniliowego, migdałów lub orzechów mielonych
- Wszystkie składniki wymieszać ze sobą.
- W zależności od potrzeby dodać cynamon, migdały lub orzechy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz