Składniki: (na 1 keksówkę o wymiarach 32x14)
- 250 g mąki orkiszowej
- 150 g cukru trzcinowego
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki sody
- 1 łyżeczka cynamonu
- 1 łyżeczka imbiru
- 3 łyżki kakao
- 120 g śmietany / jogurtu naturalnego
- 120 g oleju
- 2 jajka
- 1 łyżka miodu
- W jednej misce wymieszać suche składniki tj. mąkę, cukier i przyprawy. W drugiej miseczce wymieszać mokre składniki tj. śmietanę, olej, jajka i miód.
- Połączyć suche składniki z mokrymi składnikami.
- Ciasto przelać do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia.
- Piec w temp.175 stopni C przez 50 minut, do tzw. suchego patyczka.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz