poniedziałek, 23 czerwca 2014

Truskawki marynowane w occie balsamicznym i listkach melisy

Truskawki oprócz tego, że są doskonałym składnikiem deserów stanowią również super dodatek do pieczonych mięs, pasztetów czy innych dań wytrawnych jak np. sałatki.Wspaniale wzbogacają ich smak nadając im wykwintności. Polecam upieczony przeze mnie pasztet z dodatkiem marynowanych w occie balsamicznym i listach melisy truskawek.Bardzo prosta, elegancka i robiąca wrażenie na gościach przystawka. Smacznego:)




Składniki:(na 2 porcje)
  • 10 truskawek oszypułkowanych
  • 1 łyżeczka octu balsamicznego różowego
  • 2-3 listki melisy lub aromatycznej mięty
Wykonanie:
  1. Truskawki pokroić na ćwiartki, listki melisy w paseczki i wymieszać z octem balsamicznym.
  2. Odstawić na 1 godzinę, aby smaki się połączyły.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz