poniedziałek, 2 czerwca 2014

Kasza gryczana z serem pleśnowym

Kasza gryczana, z pieczarkami i cebulką jest bardzo smaczna, zdrowa i sycąca. Dodatek pietruszki i sera pleśniowego z zielonym pieprzem nadaje wyrazistości całemu daniu i sprawia, że nie jest ono nudne.




Składniki:(porcja dla 2 osób)
  • 4 pieczarki
  • 1 cebula
  • 1 szklanka kaszy gryczanej prażonej
  • ser pleśniowy z zielonym pieprzem
  • natka pietruszki
  • sól, pieprz 

Wykonanie:
  1. Pieczarki pokrojone w ósemki poddusić wraz z cebulką pokrojoną w kostkę.
  2. Kaszę ugotować w osolonej wodzie w stosunku 1:2.
  3. Połączyć kaszę z pieczarkami i cebulka, doprawić solą i pieprzem i posypać natką pietruszki.
  4. Na górze ułożyć kawałki sera pleśniowego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz