Składniki:
- 500 g mąki orkiszowej
- 250 g wody
- 50 ml oliwy z oliwek
- 1 opakowanie drożdży instant
- 1 łyżeczka cukru
- szczypta soli
- pomidorki koktajlowe
- oliwki
- sól morska gruboziarnista
- oregano, rozmaryn
Wykonanie:
- Wszystkie składniki połączyć ze sobą. Dobrze wyrobione ciasto przełożyć do miseczki, przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
- Z wyrośniętego ciasta formować ruloniki o jednakowej grubości. Tak przygotowane ciasto układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Na ciasto nakładać połówki pomidorków, krążki oliwek, posypać solą morską oraz roztartymi w dłoniach ziołami.
- Piec w 250 stopniach C przez 15-20 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz