Składniki:
- Fasola "Jaś" 1około 1000g
- pieczona papryka czerwona 700 g
- 1 mała ostra papryczka
- 5-6 dużych pomidorów
- 2 laski kiełbasy swojskiej
- 150 g boczku wedzonego
- 1 słoiczek dipu paprykowego
- sól, pieprz, kminek
Wykonanie:
- Paprykę układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, pieczemy 20 minut w 180 stopniach C. Po tym czasie przykrywamy ją folią aluminiową i tak pozostawiamy do wystygnięcia. Następnie usuwamy skórkę z papryki i kroimy ją w kostkę.
- Fasolę dzień wcześniej namaczamy a następnie gotujemy.
- Ugotowaną fasolę łączymy z upieczoną papryką, dodajemy pokrojone pomidory, ostrą papryczkę, przyprawy i wędlinę wedle uznania. Zagęszczamy dipem paprykowym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz