Składniki: (na 4 kokilki)
- 1/2 szklanki kaszy jaglanej
- 1 szklanka wody
- 250 g sera twarogowego
- 4 łyżki cukru
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- ekstrakt waniliowy
- owoce(banan, jabłko , gruszka)
- cukier waniliowy
- cynamon
- kokos
Wykonanie:
- Kaszę jaglaną sparzam wrzątkiem, aby straciła goryczkę. Zagotowuję 1 szklankę wody i wrzucam kaszę na gotującą się wodę. Gotuję15 -20 minut.
- Ser ucieram( blenduję) z cukrem, ekstraktem i jogurtem.
- Owoce, w moim wypadku banan, jabłko i gruszkę kroję na kostkę, doprawiam cukrem waniliowyn i cynamonem.
- Ugotowaną kaszę nakładam do kokilek jako pierwszą warstwę, następnie daję warstwę sera i na samej górze owoce posypane cynamonem i kokosem.
- Tak przygotowane danie zapiekam w temp.180 stopni przez 15-20 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz