i konfitury żurawinowej.
- 1 szklanka kaszy kuskus
- kilka kropel oliwy
- 1/2 łyżeczki cynamonu
- szczypta soli
- 200g dyni pokrojonej w kostkę
- oregano, tymianek, czosnek, sól, pieprz
- konfitura żurawinowa
- niebieski ser pleśniowy
Wykonanie:
- Do kaszy kuskus dodaję cynamon, szczyptę soli, oliwę, zalewam gorącą wodą do połowy objętości kaszy i mieszam. Następnie biorę kaszę w ręce i pocieram dwiema dłońmi, dzięki temu kasza jest idealnie sypka.
- Dynię pokrojoną w kostkę przyprawiam solą, pieprzem, oregano, tymiankiem i czosnkiem. Skrapiam delikatnie oliwą i piekę w temp.180 stopni C przez ok.20 minut.
- Podaję kaszę kuskus z dynią, trójkącikami sera pleśniowego i konfitury żurawinowej oczywiście własnej roboty.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz