Składniki:
- pierś z indyka 100g
- głowka sałaty lodowej
- zielony ogórek
- pół pomarańczy
- garść ziaren kukurydzy
- 1 łyżeczka ziaren sezamu
- natka pietruszki
Marynata:
- 1 łyżeczka oliwy
- 1 łyżeczka miodu
- 1/2 łyżeczki sosu sojowego
- szczypta imbiru
- sól, pieprz
Sos:
- 1 łyżeczka oliwy
- 2 łyżk soku z pomarańczy
- 1/2 łyżeczki octu balsamicznego
- odrobina cukru
- sól, pieprz
Wykonanie:
- Pierś z indyka natrzyj marynatą i upiecz na grillu.
- W tym czasie sałatę porwij na kawałki, ogórka pokrój na plastry, dodaj cząstki pomarańczy i ziarna kukurydzy.
- Na górze ułóż ostygnięte plastry indyka.
- Całość posyp natką pietruszki i ziarnami sezamu.
- Sałatkę przypraw solą i pieprzem i polej sosem tuż przed podaniem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz