Składniki na krem malinowy( na 6 małych pucharków):
- 3 żółtka
- 80 g cukru
- 50 g wody
- 250 g serka mascarpone
- 100 g ubitej śmietanki 30%
- 80 g przetartych malin
- pestki pozostałe po przetarciu malin
- 150 ml wody
- 100 g cukru
- biszkopty podłużne
- Przygotowujemy syrop cukrowy czyli do garnka dodajemy wodę i cukier, zagotowujemy i gotujemy około 1 minuty do uzyskania syropu.
- Zółtka ubijamy z syropem cukrowym.
- Następnie ubite żółtka łączymy z serkiem mascarpone i ubitą śmietaną oraz przetartymi malinami.
- Do pestek malin , które pozostały po przetarciu dodajemy wodę i cukier i zagotowujemy. Przecedzamy i czekamy aż poncz ostygnie.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz