Składniki na kruchy spód tarty:( o średnicy 28 cm)
- 125 g masła
- 250 g mąki
- 1 żółtko
- 2 łyżki cukru pudru
- szczypta soli
Składniki na masę serową:
- 500g twarogu mielonego
- 3 jajka
- 125 -150 g cukru
Pozostałe składniki:
- 500 g owoców (borówek i malin)
- 2 galaretki agrestowe
Wykonanie:
- Wszystkie składniki na tartę zarobić na gładkie ciasto i schłodzić. Następnie wyjąć z lodówki i rozwałkować bezpośrednio na blacie albo na papierze do pieczenia i wtedy delikatnie przenieść na okrągłą blaszkę. Ciasto ponakładać widelcem albo obciążyć fasolą.
- Tartę piec 20 minut w temp 200 stopni C.
- Zmielony dwukrotnie ser połączyć z cukrem i żółtkami, następnie wmieszać delikatnie ubitą pianę z białek.
- Masę serową wylać na ostudzony spód tarty i piec całość przez 35 minut w temp.170 stopni C.
- Następnie wyłożyć owoce na wystudzone ciasto i zalać tężejącą galaretką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz