wtorek, 7 kwietnia 2015

Sałatka z selerem

Bardzo lekka, pełna kolorów, wiosenna sałatka. Szybka do przygotowania i bardzo smaczna. Polecam :-)



Składniki:
  • słoiczek selera konserwowego ( 200 g samego selera)
  • 1 ugotowane jajko
  • 2 szklanki ugotowanej fasoli czerwonej
  • 3/4 szklanki kukurydzy
  • 5 dużych płatów papryki konserwowej
  • majonez
  • śmietana /jogurt naturalny
  • sól, pieprz

Wykonanie:
  1. Fasolę ugotować w lekko osolonej wodzie, po wcześniejszym namoczeniu (albo użyć gotowej z puszki).
  2. Jajko i paprykę pokroić w dużą kostkę, dodać kukurydzę, fasolkę i seler konserwowy.
  3. Dodać majonez ( ja używam majonez z jogurtem naturalnym lub śmietaną w stosunku 1:1).
  4. Doprawić solą i pieprzem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz