Składniki:(porcja na 2-4 osoby)
- 1 szklanka kaszy jęczmiennej- pęczak
- 1 podwójna pierś z kurczaka
- 1-2 duże pomidory
- 1 cebulka
- 6 ząbków czosnku
- 200 g ugotowanej fasolki szparagowej
- natka pietruszki
- sól, pieprz
Wykonanie:
- 1 szklankę kaszy pęczak ugotować w 2 szklankach osolonej wody (około15-20 minut).
- Pierś z kurczaka natrzeć solą, pieprzem, majerankiem, bazylią, oregano i z 5 ząbkami czosnku włożyć do torebki do pieczenia. Piec 50-60 minut w temp.180 stopni z termoobiegiem.
- Ugotowaną fasolkę szparagową , kaszę i kurczaka wymieszać z cząstkami pomidora, posiekaną cebulką i wyciśniętym ząbkiem czosnku. Całość posypać natką pietruszki, doprawić solą i pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz