poniedziałek, 7 lipca 2014

Sałatka z rzodkiewką

Rzodkiewka utarta na tarce to odkrycie mojej mamy. Jej smak jest naprawdę zaskakująco pyszny, raczej nie przypomina smakiem rzodkiewki krojonej w plasterki, bardziej smakuje jak świeży ogórek. Polecam spróbować, bo naprawdę jest pyszna. Smacznego:)





Składniki:( porcja na 2-4 osoby)
  • 200 g rzodkiewki startej na tarce
  • 2 jajka gotowane na twardo
  • 1 łyżka sera żółtego
  • 1 łyżka kukurydzy (opcjonalnie)
  • natka zielonej pietruszki
  • majonez Hellmann's lub jogurt naturalny
  • pieprz, sól

Wykonanie:
  1. Rzodkiewkę utrzeć na tarce i odcedzić z powstałego soku.
  2. Jajka pokroić w kostkę.
  3. Ser utrzeć na tarce.
  4. Wszystkie składniki ze sobą połączyć, doprawić solą i pieprzem oraz natką.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz