wtorek, 15 lipca 2014

Sałatka z fasolką szparagową

Letnia, bardzo kolorowa i smaczna a przy tym szybka sałatka. Polecam, zwłaszcza wszystkim lubiącym fasolkę szparagową, która wspaniale komponuje się z musztardowym dressingiem.






Składniki:( porcja na 2-3 osoby)
  • 20-25 dkg fasolki szparagowej
  • 2 jajka gotowane
  • 1-2 pomidory
  • 1 mała cebulka
  • 15 czarnych i/lub zielonych oliwek
  • natka pietruszki

Dressing:
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • sól, pieprz

 Wykonanie:
  1. Ugotowaną, ostudzoną  fasolkę wymieszać z oliwkami oraz pokrojonymi w ćwiartki pomidorami i jajkami.
  2. Posypać cebulką i natką pietruszki.
  3. Przed samym podaniem polać dressingiem. Posolić, popieprzyć.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz