środa, 2 lipca 2014

Sałatka z kurczakiem, awokado i truskawkami

Pomysł na sałatkę został zaczerpnięty z gazety. Sałatka jest pełna kolorów i smaków. Jest chrupiąca, bardzo efektowna i zaskakująco smaczna. Polecam życząc Smacznego:)





Składniki:(porcja na 2-3 osoby)
  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • sałata lodowa
  • 1 awokado
  • ok.20 truskawek 

Dressing do sałatki:
  • 1 łyżeczka miodu
  • 3 łyżki oliwy
  • 1 łyżka octu balsamicznego różowego lub białego
  • sól  
  • pieprz

Wykonanie:
  1. Pierś natartą solą ,pieprzem ,bazylią i majerankiem włożyć do woreczka do pieczenia, dodać 2 ząbki polskiego czosnku  i piec w temp.180 stopni C z termoobiegiem przez 50-60 minut.
  2. Truskawki pokroić na połówki, awokado w duże cząstki, połączyć z sałatą i plastrami ostudzonego mięsa.
  3. Przed podaniem całość polać dressingiem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz